Social media is al jaren een bekend begrip in onze maatschappij en blijft zich keer op keer ontwikkelen. Naast het feit dat er ieder jaar social media bijkomen en weggaan, zijn er ieder jaar ook weer andere trends op het gebied van social media, zo ook in 2017. 

1) Het draait allemaal om mobile first
Hoewel in 2015 meer mensen achter hun computer zaten, is dit in 2016 veranderd. In dat jaar gebruikten juist meer mensen hun tablet of mobiel en dat groeit alleen maar in 2017. Campagnes op social media moeten dus veel meer gericht zijn op mobiel. Mobiele beleving wordt het uitgangspunt voor design en tekst. 

2) Video wordt steeds belangrijker
Niet alleen op Facebook wordt het gebruik van video gepusht, ook op andere social media wordt er steeds meer ingespeeld op videocontent. Met name het delen van live video’s wordt groter en groter. 

3) Het wordt niet meer alleen gebruikt door jongeren
We zijn gewend dat men name de jongere doelgroep actief is op social media, maar dit verandert. Met name op Facebook wordt de gebruiker steeds ouder en dan moet je denken aan 35 jaar of ouder. Ook op andere social media is dit zo en die leeftijd zal de komende jaren alleen maar toenemen. 

4) Marketing voeren via social media
Ook al staat het nog in de kinderschoenen, social mediamarketing groeit en wordt steeds belangrijker. Social mediamarketing wordt steeds professioneler, waarbij het automatiseren ervan om de hoek komt kijken. 

5) Kwaliteit is belangrijk, maar kwantiteit keert weer terug
In 2016 was het belangrijk om kwalitatief goed content te plaatsen met het motto ‘meer is minder’, maar dit jaar is dat juist niet meer zo. De kwaliteit is nog steeds wel belangrijk, maar bedrijven willen weer meer posten ook al is het iets minder relevant. 

6) Een prijskaartje voor gerichtere targeting
Social media kan worden ingezet om een groot publiek te bereiken én om te targeten. Hierdoor bereik je een groot deel van je doelgroep en dat is alles wat je wil natuurlijk. Helaas wordt dit alleen steeds duurder. Het financiële plaatje verandert dus.